info@bfan.nl Beatrixhaven 27, 4251 NK Werkendam

info@bfan.nl
Beatrixhaven 27, 4251 NK Werkendam

Nachtelijk zweten

Waarom nachtelijk zweten voor komt en hoe je het tegen gaat

Als je last hebt van nachtelijk zweten, genereert je lichaam ‘s nachts warmte op verschillende niveaus. Hoewel je in bed kunt stappen en het lekker koel aanvoelt, vervaagt dat gevoel snel. Voor degenen onder ons die nachtelijk zweten, hebben we te maken met een lichaam dat de hele nacht warmte produceert bij verschillende temperaturen. De extra warmte bouwt zich ‘s nachts op in je bed en leidt direct tot zweten.

Zodra de extra warmte zich ophoopt en je lichaam warmer begint te worden, is zweten de enige manier om je lichaam te koelen. Je moet de warmte uit je bed halen.

Een speciale ventilator die een licht briesje tussen uw lakens kan genereren, is effectiever dan het verlagen van uw thermostaat met zes tot acht graden. Een systeem als dit genereert een licht briesje dat zich tussen uw lakens langs uw lichaam verplaatst en de warme lucht uit uw bed duwt. Het elimineert ook de warmte die zich in uw bed heeft opgehoopt en houdt uw lichaam koel, waardoor nachtelijk zweten wordt geëlimineerd.

Geïnteresseerd
in onze producten?

Verbeter uw nachtrust met de verschillende bFan®-modellen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Lichaamskoeling vindt typisch in een gelijke volgorde plaats, als het lichaam zichzelf niet kan koelen door straling, geleiding of convectie, zul je nachtelijk zweten.

Let op: niet alle mensen die last hebben van nachtelijk zweten hebben een variërende lichaamstemperatuur (opvlieger). Kijk daarom met dat in gedachte naar de koelcyclus hieronder.

Een grafiek om nachtelijk zweten te voorkomen

De temperatuur grafiek begint wanneer u ‘s nachts in bed stapt. Je voelt de koelte van de lakens en het comfort van het bed. Dit is een goed voorbeeld van geleidende warmteoverdracht. Telkens wanneer er een temperatuurverschil is tussen het voorwerp dat u aanraakt en uw lichaam, voelt u ofwel een verwarmend gevoel of een verkoelend gevoel.

Als je in bed stapt voelt het koel aan. Je bed begint meteen de warmte op te nemen die je lichaam genereert. Het probleem doet zich voor wanneer het materiaal dat je lichaamswarmte absorbeert niet meer warmte kan opnemen. Op dat moment gaat je lichaam op zoek naar andere koelmethoden. Op dat moment kon het nachtelijk zweten beginnen.

    Cart