info@bfan.nl Beatrixhaven 27, 4251 NK Werkendam

info@bfan.nl
Beatrixhaven 27, 4251 NK Werkendam

Last van zweten in de slaap?

Zweten in de slaapWordt u eens of zelfs meerdere malen per nacht wakker, badend in het zweet? Hoewel iedereen – mannen en vrouwen, jong en oud – vrijwel iedere nacht een halve liter zweet verliest, kan overmatig zweten zeker een probleem vormen. Wanneer u er wakker van wordt, kan het u namelijk beroven van een goede nachtrust. Op den duur kan dit weer negatieve effecten hebben op uw gezondheid. Heeft u dan ook last van zweten in de slaap? bFan legt u uit wat de mogelijke oorzaken zijn van zweten in de slaap en biedt de mogelijke oplossing.

Oorzaken van zweten in de slaap

Er zijn een aantal verschillende oorzaken die uw nachtelijk zweten zouden kunnen verklaren. De meest voor de hand liggende oorzaak is een slecht binnenklimaat. Hoge temperaturen en slecht geventileerde lucht in de slaapkamer kunnen ervoor zorgen dat uw lichaamstemperatuur ook verhoogt, waardoor u kunt gaan zweten. Dit effect is nog veel groter als uw beddengoed en nachtkleding gemaakt is van synthetische stoffen, zoals polyester. Daarnaast zijn er ook lichamelijke oorzaken aan te wijzen voor zweten in de slaap. Denk hierbij aan de menopauze (met de welbekende opvliegers), hormonale schommelingen en stress.

Waarom nachtelijk zweten?

Al deze oorzaken zorgen ervoor dat uw lichaam meer warmte genereert dan dat het kwijt kan in de omgeving. U kent het gevoel waarschijnlijk vast wel: na een zwoele zomerdag stapt u uw koele bed in, maar na een paar minuten is dat verkoelende gevoel alweer verdwenen als sneeuw voor de zon. Dit komt doordat de warmtestraling van uw lichaam zich opbouwt in uw bed, wat op zijn beurt weer leidt tot zweten in de slaap.

bFan biedt de oplossing voor zweten in de slaap

Wanneer nachtelijk zweten langdurig een negatief effect heeft op uw welzijn en gemoedstoestand, is het belangrijk om te kijken naar oplossingen. U kunt uw slaapkamer enkele minuten voor het slapengaan luchten door uw raam wagenwijd open te zetten, maar deze koelte is vaak maar van korte duur. De bFan daarentegen zorgt ervoor dat u de hele nacht door kunt genieten van een goede nachtrust zonder overmatig zweten. De bFan is een speciale ventilator die een licht briesje tussen uw lakens kan genereren en zo de warme lucht uit uw bed duwt. Het elimineert ook de warmte die zich in uw bed heeft opgehoopt en houdt uw lichaam koel, waardoor nachtelijk zweten wordt geëlimineerd. Dit systeem is effectiever dan het verlagen van uw thermostaat met zes tot acht graden en is daarnaast goedkoper in de aanschaf dan bijvoorbeeld airconditioning.

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een bFan of wilt u graag meer informatie over het systeem? Neem dan contact met ons op! Vul het contactformulier op onze site in of stuur een e-mail naar info@bfan.nl. Wij helpen u graag van uw nachtelijk zweten af te komen!

Contactformulier

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)

  10 dagen 'niet goed geld terug'-garantie

  Voordelige
  airconditioning

  Betere
  nachtrust

  Makkelijk
  verstelbaar

  Afstand
  bestuurbaar


  Voordelige
  airdonditioning


  Betere
  nachtrust


  Makkelijk
  verstelbaar


  Afstand
  bestuurbaar

   Cart